Publikationer

PUBLIKATIONER

NFL har sit eget tidsskrift (LexicoNordica), udgiver skriftserien Nordiske Studier i Leksikografi (med bidrag fra de nordiske leksikografiske konferencer) og udsender lejlighedsvis også enkeltstående udgivelser. Publikationerne er fagfællebedømte. Læs mere om de enkelte publikationer nedenfor.


Alle numre af LexicoNordica og Nordiske Studier i Leksikografi er frit tilgængelige i elektronisk form og kan læses online som OCR-scannede, søgbare pdf'er: LexicoNordica her og Nordiske Studier i Leksikografi her.


De seneste numre af publikationerne gøres digitalt tilgængelige hurtigst muligt. Udgivelserne kan købes som trykt bog ved henvendelse til foreningens bestyrelse, per e-post: nordisk.lexikografi@gmail.com. LexicoNordica koster NOK 250,- per eksemplar, og Nordiske Studier i Leksikografi NOK 150,- per eksemplar (plus evt. porto).


LexicoNordica

I 1994 begyndte foreningen at udgive et nordisk leksikografisk tidsskrift, LexicoNordica. Foruden leksikografiske bidrag i form af artikler – til dels knyttet til et særligt tema i hvert nummer – værkstedsrapporter og meddelelser fra NFL lægges der navnlig vægt på anmeldelser og korte omtaler af nye ordbøger i tidsskriftet. Tidsskriftet er på ca. 300–400 sider. LexicoNordicas redaktion forventer at tidsskriftet vil kunne bidrage til en højere kvalitet af anmeldelser om nordiske ordbøger, til nytte for leksikografer og forlagsbranchen. Det er også værd at understrege at mange anmeldelser har en teoretisk værdi hvor leksikografiske teorier og problemstillinger bliver vurderet i forhold til konkret ordbogsarbejde. Alle bidrag fagfællebedømmes. Alle numre af LexicoNordica, undtagen det seneste, er frit tilgængelige i elektronisk form og kan læses online som OCR-scannede, søgbare pdf'er her (jf. også direkte link til enkelte numre nedenfor).


Hela LexicoNordica 30 nu tillgänglig digitalt!


Temat för det 30:e numret av LexicoNordica (2023) är Översättning och lexikografi i Norden. Nu finns hela numret tillgängligt här.


REDAKTION

LexicoNordica tilrettelægges af en redaktionskomité der består af repræsentanter fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. I henhold til foreningens vedtægter vælges redaktionskomitéens medlemmer af generalforsamlingen for en periode af 4 år. Den nuværende redaktionskomité er sammensat således:


Hovedredaktører

Henrik Hovmark, Danmark (på valg 2025) - hovmark@hum.ku.dk 

Terje Svardal, Norge (på valg 2027) - Terje.Svardal@uib.no

 

Redaktører

Kjetil Gundersen, Norge (på valg 2025) - gunderkj@yahoo.com

Caroline Sandström, Finland (på valg 2027)- caroline.sandstrom@sprakinstitutet.fi

Liisa Theilgaard, Danmark (på valg 2025) - liisa.theilgaard@gmail.com

Louise Holmer, Sverige (på valg 2027) - louise.holmer@svenska.gu.se

Helga Hilmisdóttir, Island (på valg 2027) - helga.hilmisdottir@arnastofnun.is
Nordiske Studier i Leksikografi


Nordiske Studier i Leksikografi er foreningens fagfællebedømte skriftserie (med bidrag fra de nordiske konferencer i leksikografi). Alle numre af Nordiske Studier i Leksikografi er frit tilgængelige i elektronisk form og kan læses online som OCR-scannede, søgbare pdf'er her.


Direkte link til de enkelte bind i skriftserien: Helsingfors 2019, Reykjavík 2017, København 2015Oslo 2013Lund 2011Tammerfors 2009Akureyri 2007Sønderborg 2005Volda 2003Tórshavn 2001Göteborg 1999Esbo/Helsingfors 1997Reykjavík 1995København 1993Oslo 1991.


 

Enkeltstående udgivelser


Nordisk leksikografisk ordbok

Nordisk leksikografisk ordbok (NLO) utkom i mai 1997. En arbeidsgruppe innenfor NFL startet arbeidet med den i 1992. Ordboka inneholder definisjoner på omtrent 1000 leksikografiske termer. Ordboka er skrevet på norsk bokmål, men alle termer i den norske lemmalisten har ekvivalenter på dansk, finsk, islandsk, svensk, nynorsk, engelsk, fransk og tysk, og boka inneholder indeks for alle disse språkene. Nordisk leksikografisk ordbok kan bestilles (nordisk.lexikografi@gmail.com) till en meget gunstig pris. 348 s. NOK 150,-. Den finns också gratis tillgänglig som pdf här.


Normer og regler

Festskrift til Dag Gundersen (1998). 366 s. NOK 100,-.