Utskick

Utskick 2 – september 2021Bästa kollegor!

 

Nu har anmälan av abstract till den 16:e konferensen om lexikografi i Norden öppnat. Konferensen äger rum den 27–29 april 2022 på Lunds universitet i Palaestra et Odeum, Paradisgatan 4, i Lunds centrum. Temat för konferensen är lexikografiska utmaningar. Vi bjuder härmed in alla intresserade att anmäla sektionsföredrag eller posterpresentation till konferensen. Vi välkomnar bidrag i anslutning till temat, men även andra ämnen som rör lexikografi i teori och praktik. Läs mer om hur du anmäler bidrag på konferensens hemsida: Call for Abstract (nordisk-leksikografi.com).

 

Tre plenarföreläsningar kommer att hållas som ur olika perspektiv kastar ljus på konferensens tema: 

  • Dirk Geeraerts (KU Leuven), preliminär titel: ”Benefits and boundaries of cloudspotting. Visualizing distributional semantics for lexicographic purposes”
  • Lisa Holm (Lunds universitet), preliminär titel: ”Lexikal verbsemantik i tre dimensioner –  en möjlig ingång till lexikografisk beskrivning?”
  • Caroline Müller-Spitzer (Universitetet i Mannheim), preliminär titel: ”The user in focus – what does that really mean?”

 

Från kl. 18 kvällen före konferensen, dvs. tisdag 26 april, anordnas en mottagning med lättare förtäring vid SAOB-redaktionen på Dalbyvägen 3 i Lund. Konferensmiddagen hålls på torsdagskvällen den 28 april i Akademiska Föreningens Borg i Lundagård. Konferensen avslutas på fredag 29 april tidigt på eftermiddagen.

 

Vi har inte förbokat några konferenshotell, men det finns ett stort urval av övernattningsmöjligheter i olika prisklasser i centrum av Lund. Boka gärna boende i god tid eftersom efterfrågan på logi i Lund är stor. Förslag på hotell finns på konferensens hemsida (Praktisk information | nordisk-leksikografi.com).

 

Vi ber alla intresserade forskare och lexikografer att notera ovanstående datum, och sprid gärna informationen till andra som kan vara intresserade. Observera också att den som inte är uppsatt på sändlistan men vill bli det, kan skicka ett mejl om detta till konferenskommittén.


Välkomna till Lund 2022!

 

Å arrangörskommitténs vägnar,

Pär Nilsson, SAOB-redaktionen

 

Mer information finns på konferensens hemsida:

https://www.nordisk-leksikografi.com/konferenser/konferens-lund-2022/

 

Vid frågor eller synpunkter vänligen kontakta oss via konferensens mejladress: NFL2022@saob.se


SAOB-redaktionens hus

Palaestra et Odeum, Lunds universitet


  • 14 November 2021 – anmälan av abstract stänger
  • December 2021/januari 2022 – besked om antaget föredrag/antagen poster
  • Februari 2022 – utskick 3, anmälan och betalning av konferensavgift
  • 26 april 2022 – mottagning på SAOB-redaktionen
  • 27–29 april 2022 – den 16:e konferensen om lexikografi i Norden
  • Augusti/september 2022 – inlämning av bidrag till konferensvolymen
                                                                 < Tillbaka


OBS! Viktiga datum