Utskick

Utskick 5 – april 2022Bästa kollegor!

  

Nästa vecka träffas vi i Lund för den 16:e konferensen om lexikografi i Norden i Lund (27–29 april 2022)!


Här följer lite praktisk information och några påminnelser.


Konferensen invigs officiellt onsdagen 27 april kl. 9.00 på Lunds universitet i byggnaden Palaestra et Odeum, Paradisgatan 4, i parken Lundagård mitt i Lunds centrum. Konferensen avslutas med
lunchmusik fredag 29 april kl. 13.00.


En ny version av progammet finns nu tillgänglig på konferensens hemsida (läs mer här). Där finns även en abstraktsamling (du kan ladda ner den här).


Observera att konferensens miljöpolicy innebär att vi inte kommer att dela ut program, abstrakt, osv. på papper. Det kommer dessvärre inte heller finnas möjlighet att skriva ut papperskopior i
konferenslokalerna.


Kom ihåg att föredragshållare som har planerat att presentera sitt föredrag med hjälp av ppt, pdf eller liknande program behöver ladda upp sin presentation i förväg via följande länk, senast måndag 25 april kl. 8.00. Detta är nödvändigt för att konferensens teckentolkar ska kunna förbereda sig, liksom för att minska risken för tekniska problem. 


Föredragshållare som presenterar från Mac-dator behöver ta med sig egen dator och adapter för inkoppling av datorn till en HDMI-kabel. PC-användare behöver inte ta med egen dator.


Mer praktisk information och instruktioner till föredragshållare finns på konferensens hemsida. 

Socialt program som ingår i konferensavgiften: Tisdag 26 april smygstartar konferensen med en mottagning kl. 18.00–21.00 på redaktionen för Svenska Akademiens ordbok, Dalbyvägen 3 i Lund.
Under mottagningen serveras lättare förtäring och dryck.


Onsdagseftermiddagen avslutas antingen med ett besök på Skissernas museum eller med en stadsvandring i grupp med utmaningar längs vägen (beroende på det val man har gjort).


Konferensmiddagen hålls på torsdagskvällen 28 april i Akademiska Föreningens Borg i parken Lundagård i centrala Lund, med start kl. 18.00. Efter middagen blir det levande musik med Southern
Syncopaters.


I konferensavgiften ingår även lunch och fika 27–29 april.


Registrering av deltagande sker antingen på mottagningen på SAOB-redaktionen på tisdagskvällen, eller på onsdagsmorgonen 08.00–09.00 i Palaestras foajé.

Vi välkomnar er alla till Lund och ser fram emot att träffas!

 

Arrangörskommittén

Louise Holmer, Greta Horn, Pär Nilsson, Eva Nordgren, Emma Sköldberg


SAOB-redaktionens hus

Palaestra et Odeum, Lunds universitet

 

  • 25 april, kl. 8.00 – sista dag för föredragshållare att ladda upp sin presentation
  • 26 april 2022 – mottagning på SAOB-redaktionen
  • 27–29 april 2022 – den 16:e konferensen om lexikografi i Norden
  • Augusti/september 2022 – inlämning av bidrag till konferensvolymen
                                                                 < Tillbaka


OBS! Viktiga datum